Laserontharing

Zoals je misschien wel weet, kunnen de kosten van regelmatig scheren of waxen of het gebruiken van ontharingscrèmes in de loop der jaren aardig oplopen. Als je een drukke agenda hebt, kan het soms moeilijk zijn hierin een gaatje te vinden voor deze activiteiten. Heb je het gevoel dat er te weinig uren in de week zitten om je bezig te houden met ontharing? Dan is het misschien tijd om te investeren in een langetermijnoplossing. Laten we eens kijken naar de voordelen van laserontharing. Zodra je klaar bent met het lezen van deze tekst, kom je misschien wel in de verleiding om afscheid te nemen van de kortetermijnoplossingen voor ontharing!

Hoe werkt het?        

Laserontharing is een niet-invasieve behandelmethode die gebruik maakt van een sterke lichtstraal die het haarzakje binnendringt en vanaf de wortel verwijdert. De laser wordt via een handbediend apparaatje naar de oppervlakte van de huid gestuurd, waar het het haar aanvalt. Het gevoel is te vergelijken met het knappen van een elastiekje. Voor de behandeling zal de arts je huid beschermen met een gel of een koelsysteem, om te voorkomen dat de huid oververhit raakt.

Na de behandeling kan de arts je een hormoonzalf of ijskompres geven om roodheid of zwelling van de huid tegen te gaan. Het kan tussen de vier en zes behandelingen, met tussenpozen van steeds zo’n zes weken, duren voor het resultaat zichtbaar wordt. Om de paar maanden moet je de behandeling laten bijwerken, om te voorkomen dat de haartjes opnieuw gaan groeien. Het is belangrijk dat je minstens zes weken voor de behandeling zo weinig mogelijk meer scheert of waxt, zodat de haartjes de tijd krijgen om voldoende te groeien.

De voordelen van laserontharing

De haartjes die na de laserontharing terugkomen, zijn meestal veel zachter en lichter van kleur en vallen hierdoor minder op. De behandeling is zo voorbij, doordat elke laserstraal in minder dan een seconde een haarzakje kan verwijderen. Doordat de laser zo precies is, en één haartje per keer verwijdert, is deze methode effectief voor kleinere huidoppervlakten, zoals de oksels of de bovenlip.

Er is vrijwel geen rustperiode nodig na de behandeling, zodat je na een sessie meteen weer aan het werk kunt. Een laserbehandeling kan ook op maat gemaakt worden op basis van je huidskleur, haarkleur en het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Laserstralen gebruiken de precieze golflengtes die nodig zijn om het haar te behandelen, waardoor de haartjes meestal de eerste keer al verwijderd worden. Doordat meerdere haartjes tegelijkertijd behandeld kunnen worden, is dit een van de snelste ontharingsmethodes. Laserontharing is geschikt voor iedereen met wat donkerder, dikker haar en een lichtere huidskleur. De laser richt zich op het donkere pigment en brengt geen schade toe aan nabijgelegen weefsel.

IPL

IPL (Intense Pulsed Light Technology) is een goed alternatief voor laserontharing. Net als laserontharing is het een niet-invasieve behandelmethode die gebruik maakt van verwarmde lichtstralen om haren te verwijderen. Als je dit soort methodes liever thuis in je vertrouwde omgeving uitvoert, is het Veet Infini’ SilkPro IPL -ontharingsapparaat misschien wat voor jou . Het geeft je een resultaat dat er professioneel uitziet, maar slechts een fractie kost van de prijs die je in schoonheidssalons betaalt.

Of je nu kiest voor laserontharing of thuis IPL probeert, het is goed om te weten dat er verschillende langetermijnoplossingen zijn voor ontharing. Maar als je jezelf graag wilt trakteren op een behandeling in een schoonheidssalon, dan is laserontharing of IPL misschien wel de beste keuze voor jou. Je zou zelfs tijdens je lunchpauze een sessie kunnen inplannen! Als je op zoek bent naar langdurige resultaten in slechts vier tot zes sessies, maak dan snel een afspraak.